Brei-en haak garens Herfst/Winter Seizoen 2013/2014 bij van der Raad Kleinvak

WINKELEN  |   23 september 2013   |   Dichtbij Zuid Kennemerland |

HAARLEM - Ondanks een mooie nazomer komt de herfst met zijn regen, storm en kou er weer aan. Maar we weten ook, niet alles wat de herfst of winter brengt is kommer en kwel. Denk eens aan al die mooie kleuren in de natuur, de prachtige plaatjes van het winterlandschap maar vooral de gezelligheid in huis.

Nieuwe collectie
In de nieuwe collectie brei- en haakgarens zie je dit jaar de warme aardetinten de boventoon voeren. Vorig jaar niet toegekomen aan die leuke col of die grappige poncho? Geen probleem, komend seizoen zijn ze nog razend populair en volop in de mode. Ook de beenwarmers komen dit jaar op herhaling. 

MUTSI
Jullie weten het misschien nog niet, maar hét item voor de komende winter is de MUTS. Koud of niet, je bent pas cool met een (liefst eigengemaakte) muts. Zo'n beetje elke wol-leverancier heeft een mutsenboekje uitgebracht. Mutsi is een boekje dat is uitgebracht door Scheepjeswol (met Ferry Doedens op de cover). Er staan 50 verschillende patronen in voor allerlei mutsen. Gehaakt of gebreid, moeilijk en makkelijk, dikke en dunne, voor elk seizoen wat wils. Er staan allerlei technieken in dit boekje en er wordt gebruik gemaakt van verschillende garens. Je kunt in dit boekje dus altijd wel wat van jouw gading vinden. De gebruikte brei- en haakgarens hebben we in de winkel (of ze komen er nog aan). Een muts is een MUST voor iedereen!

Het leukste boekje voor de koudere maanden: MUTSI. Het boekje kost maar € 7,95 en in de winkel ligt een hele stapel klaar.  

Quilten
En dan quilten.... ook weer zo'n ontzettend leuke hobby met een veel te stoffig imago. Zo jammer want het is superleuk superhot en helemaal terug voor het komende knutsel seizoen. Wij hebben een superleuke aanbieding om ook dat quilten eens uit te proberen:

In de negentiende eeuw namen emigranten uit Europa de quilttechnieken mee naar Amerika, waar de quilt heel populair werd. Meisjes leerden het quilten al op jonge leeftijd. Van kleine lapjes stof kon een warme deken worden gemaakt. Hiervoor werden vooral stukken van gedragen kleding gebruikt. Patchwork is namelijk ontstaan in een tijd waarin het economisch niet zo goed ging. Voor iedere speciale gelegenheid, zoals een bruiloft of een geboorte, werd een quilt gemaakt. Door symbolen in quilts te verwerken, konden vrouwen hun mening geven over allerlei maatschappelijke gebeurtenissen, waardoor de quilts een historische waarde kregen. Vanaf de Tweede Wereldoorlog wordt patchwork echter vooral als hobby uitgeoefend. Het is een sociale bezigheid waarbij veel wordt samengewerkt en waarbij patronen onderling worden uitgewisseld.

 


vd Raad Kleinvak
Spaarnwouderstraat 124
 2011 AH - Haarlem

We hebben 17 gasten en geen leden online

Aanbieding-vd-Maand.jpg
FacebookPinterest