IJslandse Wol

Even op de plaatjes klikken voor een grotere weergave
IJslandse langharige schapen

Toen de Vikingen zich begonnen te settelen in IJsland rond 874 NC, namen ze 2 soorten dieren mee om te overleven, een paard en een schaap. Uit de rassen die ze meenamen, ontstonden het IJslandse paard en het IJslandse schaap. Beide gehard door de barre omstandigheden werden het unieke rassen. Terwijl het paard diende voor transport en werk, werden de schapen de sleutel voor overleven. Ze geven wol en voedsel. Zonder de wol zou IJsland niet bewoonbaar zijn geweest. Hoewel de sages zijn geïnspireerd op heldenmoed en boodschappen 'hoe te leven', vertellen ze ook de bijeenkomsten van het scheren van de schapen, het spinnen van de wol en het maken van kleding en dekens. De IJslandse wol (Lopi) wordt nog steeds volgens natuurlijk principes geproduceerd. Tijdens het verwerkingsproces wordt alleen gebruik gemaakt van energie uit aardwarmte en waterkrachtcentrales. IJslandse wol heeft een unieke combinatie van buiten en binnen wol. De buitenste wol bestaat uit lange glimmende, mist en regen bestendige draad. De binnenste draad is fijn, zacht en isolerend tegen de kou van het sub-poolklimaat. De schapen er in veel kleuren: gevlekt, zwart, grijs, bruin en wit.

 IJslandse schapen en wol 

IJslandse wol is uniek en wordt met minimaal gebruik van chemische middelen gewassen waardoor het natuurlijk vet nog zoveel mogelijk in de wol blijft. Dat maakt dat de wol nog de natuurlijke eigenschappen bevat, waardoor het lekker warm, licht en water afstotend maakt zoals de natuur het gemaakt heeft. 

IJslandse wol wordt op een natuurlijke manier geverfd. Het natuurlijk verven van wol

Bij van der Raad Kleinvak, kunt u de IJslandse wol in 3 verschillende diktes krijgen. De Létt Lopi, de Álafoss Lopi en de Bulky Lopi. De Létt Lopi is de helft van dikte als de Álafoss Lopi en die is weer de helft van de Bulky Lopi. Lett Lopi (breiwol geschikt voor breinaald 3,5 – 4,5), Alafoss Lopi (breiwol geschikt voor breinaald 4,5 - 6,5) en Bulky Lopi (geschikt voor breinaald 8, 9 of 10). De wol is dus onderling goed te combineren door eenvoudig een dubbele draad te nemen. De IJslandse wol vilt ook makkelijk. Is geschikt om zowel met de hand te vilten als in de wasmachine.

The Best of Lopi


 

Bulky Lopi Bulky Lopi geverfd in schillen van rode uien.
De bol Bulky Lopi rechts is geverfd in rode uienschillen (de gele bol).

Kleurenstalen Bulk Lopi Bulk Lopi 100% Wol


Alafosslopi. Kleed gemaakt met Alafosslopi.

Alafosslopi YarnAlafosslopi wolAlafosslopi GarenAlafosslopi breigaren


 Collectie Lettlopi Kast met Lettlopi wol

Wit/Zwart Lettlopi Lettlopi grijstinten Lettlopi Groen Lettlopi Roodtinten 

Lopi vesten


Wij verkopen ook diverse Lopi breiboeken met de allerleukste patronen.

Boek 24 uit de Lopi collectie  Lopi catalogus nummer 27

Loopt Breiboek nummer 30

Breimagazine Lopi nr. 32 Bre- en haakboek Lopi 33

Lopi 30 Patronen voorbeeld 

 Ben jij ook nog op zoek naar een goede kwaliteit breigaren? 
Dan ben je bij vd Raad Kleinvak op het juiste adres.


 


vd Raad Kleinvak
Spaarnwouderstraat 124
 2011 AH - Haarlem

We hebben 13 gasten en geen leden online

Aanbieding-vd-Maand-3.jpg
FacebookPinterest